Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

Waarom een geluidskaart? – Goed geluid deel 1

Door: Switchboy op: 2014-01-11, 4671 views

PlatformHet belang van goed geluid wordt vaak onderschat als het om games spelen gaat, maar het is van groot belang bij de immersie die je ervaart bij het spelen van spellen of het kijken van films. Investeren in goede apparatuur en het juist afstellen van de apparatuur die je al hebt kan een heel groot verschil maken. En goed (genoeg) geluid hoeft niet duur te zijn.Goed geluid begint bij de bron. Levert die suboptimaal geluid? Dan krijg je nooit een mooi eindresultaat. Hoe duur je speakers ook moge zijn. "Garbage in, Garbage out."

De meeste PC’s worden geleverd met een geluidskaart die in het moederbord verwerkt zit. Hoewel zo’n oplossing vaak adequaat is voor het luisteren van wat muziek of het afspelen van een youtube filmpjes, laat het vaak veel te wensen over als het op surround of audio in spellen aankomt. De voornaamste rede hiervoor is dat een onboard geluidskaart kostbare CPU rekenkracht gebruikt voor (3D) audio. Dit geld helemaal als je de audiokwaliteit wat hoger gaat zetten. Een stand-alone geluidskaart ontlast dus om te beginnen al je CPU. Hoewel onboard geluidskaarten de laatste jaren steeds beter worden levert een geluidskaart vaak nog betere kwaliteit audio en zijn er gewoonweg meer opties in te stellen en heeft een kaart meer aansluitingen. Daarnaast worden er duurdere componenten gebruikt en is het geluid beter elektrisch gescheiden van de rest van de hardware. Hierdoor ervaar je minder ruis.

Daarnaast heb je met een aparte geluidskaart de beschikking over EAX, waarmee games hun sound processing door de geluidskaart kunnen laten afhandelen. Hierdoor krijg je beter geluid waarin meer dynamiek zit. En je kunt de richting waaruit een geluid in de speelwereld komt beter horen. Wat je in het spel net een voordeel op kan leveren. En dankzij het ontlasten van de rest van je systeem kan je een 2-3% toename in FPS verwachten.

Volgende en vorige item:
PC Het vinden van de juiste instellingen - Goed geluid deel 2
PC DOTA 2 - Play more

0 reacties

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees de eerste die reageert, voer je reactie hieronder in!Reageer

Je reageert nu als (uitloggen).

Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer