Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

DOTA 2 - Play more

Door: Switchboy op: 2013-04-06, 7497 views

PlatformDefence of the Ancient 2 (DOTA2) is de opvolger van de populaire Warcraft 3 mod DOTA. Valve heeft hierbij geprobeerd om zo dicht mogelijk bij de spelervaring van het orgineel te blijven. Hebben ze dit voor elkaar gekregen?

Er zijn sinds DOTA verschillende "opvolgers" van het spel geweest. Zo is er het gratis Leage of Legends, een spel wat qua look and feel veel weg heeft van warcraft. Dit spel kent geheel eigen champions om uit te kiezen en verschillende arena's om het tegen elkaar op te nemen. Het grootste kritiek op dit spel is dat de gameplay ten opzichte van het orginele DOTA wel erg versimpeld is.


Leage of legends


Daarnaast heb je Heroes of Newerwth. Ook dit spel kent verschillende arena's en is tegenwoordig ook gratis te spelen. De gameplay hiervan lijkt meer op de orginele DOTA. Ook dit spel heeft zijn eigen heroes.


Heroes of Newerth


DOTA 2 blijft het origineel meer trouw en kent veel heroes die uit het originele DOTA komen. Tevens is er maar één arena, deze is gebaseerd op de orginele arena uit DOTA.

Zodra je het spel opstart merk je hoe ten opzicht van de eerdere spellen een verschil in budget. Je merkt duidelijk dat dit spel op de Source engine draait en ondanks de leeftijd van deze engine ziet het spel er goed uit. De models en effecten van de spells zijn gedetailleerd en gevarieerd. De animaties komen goed tot hun recht en slepen je mee in het spel.

Ook qua soundtrack kent veel variatie en humor. Zo zijn de verschillende heroes met veel verschillende stemmen ingesproken en kennen ze meerdere teksten. Hierdoor gaat het spelen van één bepaalde hero minder snel vervelen.

Een gemiddeld potje DOTA duurt tussen de 30 en 60 minuten. In die tijd is het de bedoeling dat jouw team de ancient van het vijandelijke team vernietigd. Deze ancient kan pas aangevallen worden als het pad naar de ancient vrij is.


Ancient


Dat betekend dat van minstens één lane alle torens en de barakken moeten zijn vernietigd. Het vernietigen van torens of barakken lever goud op. Als je de barakken vernietigd hebt besschikt de vijand in die lane over minder creeps. Als je beide barakken in die lane hebt vernietigd besschik je in die lane over megacreeps.


Creeps


Naast dat de vijandelijke heroes zullen proberen deze torens te verdeigen zijn er ook vijandelijke creeps die hetzelfde doen. Of jouw torens aan zullen vallen. Natuurlijk besschik je zelf ook over creep. De creep is computer gestuurd. Je kunt ze dus niet besturen. Wel kun je vijandelijke creep meelokken. Door in de nabijheid te zijn van een creep tegen creep gevecht krijg je voor iedere gedoode vijandelijke creep experience. Hiermee kun je een level stijgen en je spells unlocken of krachtiger maken.

Als je met een last hit een creep dood krijg je hiervoor extra goud. Hiervan kan je items kopen in de verschillende winkels op de map om je hero sterker mee te maken. Als je gedood wordt verlies je een percentage van je gold. Dit gaat naar de vijand die jou gedood heeft. Je zult na een bepaalde tijd respawmen of je kunt jezelf terugkopen in het spel.


DOTA 2 gameplay


De gameplay kent een steile leercurve. Je zult je echt in de verschillende karakters moeten verdiepen en oefenen voordat je ze effectief kan gebruiken. Hierdoor kan het voor nieuwe spelers in het begin lastig zijn. Laat je hierdoor niet afschrikken, er zijn voldoende guides op internet te vinden met herobuilds en strategieën. Ook zijn er vaak wel medespelers die een nieuweling op sleeptouw kunnen nemen.

Pluspunten
+ Veel heroes
+ Veel diepgang
+ Stabiel, snelle en goede matchmaking
Minpunten
- Steile leercurve
- Onvergevingsgezinde cumminity

Review score van 85 van de 100

Volgende en vorige item:
PC Waarom een geluidskaart? – Goed geluid deel 1
ALG Battlefield: Bad Company 2 VIP Map Pack 2

0 reacties

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees de eerste die reageert, voer je reactie hieronder in!Reageer

Je reageert nu als (uitloggen).

Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer