Gamesdust
usr.mnu
zoeken

Home
Nieuws
Reviews
Previews
Columns
Walkthroughs
English
Forum

Login

Registreer

Gamesdust.nl Forums


Dota 2

 

Administrator

19 posts
Geregistreerd:
2007-02-16

Wat is Dota2?


Dota 2 is een zogenaamde MOBA. Wat is een MOBA? Een Multiplayer online battle arena (MOBA) is een spel waarbij je doorgaans met een RTS besturing een hero speelt. In de meeste MOBA's heb je twee teams die het tegen elkaar opnemen. In Dota 2 bestaat het team uit 5 spelers. Al deze spelers besturen een hero. Deze hero kies je of krijg je aan het begin van de match toebedeeld.

Hoe werkt een potje dan?


Dota is een spel waarbij het de bedoeling is dat je uiteindelijk de ancient van de tegenstander vernietigd. De ancient is het centrale gebouw van de basis en zodra deze kapot is, is het spel afgelopen. Om deze ancient aan te kunnen vallen zul je eerst de verdedigende structuren kapot moeten maken. Dat gaat in dit geval om drie rijen torens en de barakken. Pas als de voorgaande rij van verdediging neer is zijn de gebouwen van de volgende rij kwetsbaar.

Tijdens het potje spawmen er om de zoveel tijd een nieuwe creep wave. Dit bestaat uit mannetjes van jouw team die vanuit jouw basis via de lane naar de basis van de vijand lopen. Deze creeps kan je niet besturen maar vallen automatisch vijandelijke units en gebouwen aan. Hierdoor kan je vijandelijke creeps natuurlijk wel lokken.

Het spel speelt zich in het begin vooral af in zogenaamde lanes. Te verdelen in Top, Middle en Bottom. Hier vechten creeps tegen elkaar. Krijg je een last hit op een vijandelijke creep? Dan verdien je hier gold mee. Gaan er vijandelijke creeps in jouw nabijheid dood? Dan krijg je experience. Staan er twee heroes dicht bij dezelfde creep wave wordt de experience verdeeld.

Als je genoeg experience hebt verzameld, dan stijg je een level. Hierna mag je 1 skill punt stoppen in een nieuwe skill of in je stats. Dit levert je een boel voordeel op. Het is dus belangrijk snel te levellen. Met het goed dat je verdient kan je items kopen. Sommige items geven je stats een extra boost en andere hebben een active ability. Zo zijn er bijvoorbeeld items die je gezondheid weer aan kunnen vullen. Of je gezonheid uitbreiden of sneller laten herstellen.Om abilities te gebruiken heb je mana nodig. Dit krijg je langzaam, maar gelukkig zijn er voldoende items die je mana snel aan kunnen vullen of je manapool uit kunnen breiden.

Het doden van een vijandelijke hero geeft je een hoop experience en je steelt een gedeelte van zijn goud. Het doden van vijandelijke heroes is dus heel belangrijk. Als je dit vaak doet stijg je eerder in levels en heb je meer geld om zelf items te kopen. Ook duurt het een tijdje voordat vijanden weer terug op het speelveld verschijnen. In die tijd krijgen ze geen goud voor het doden van creeps of experience. Het is dus ook heel belangrijk om te zorgen dat je zelf wel gevechten overleefd. En misschien nog wel veel belangrijker dat je teammaten ook in leven blijven.

Het spelen in een team is in dit spel héél belangrijk. Daarom kan het spel soms frustrerend zijn als je teammaten in jouw ogen niet spelen zoals ze zouden moeten. Dit kan voor beginners een drempel vormen om het spel te gaan spelen. Je hebt natuurlijk altijd rotte appels, maar het overgrote deel van de spelers zal begrip voor het gebrek aan ervaring hebben en niet al te moeilijk doen. Waarschijnlijk zal je ook een hoop nuttige informatie van ze krijgen.


De ancientDaarnaast werkt de matchmaking ook nog eens zo dat je met spelers speelt die ook ongeveer jouw niveau hebben. Hierdoor zal je meestal wel een leuk potje hebben. Natuurlijk is het wel aan te raden om eerst even 2 of 3 potjes tegen bots te spelen, zodat je een beetje weet wat de bedoelling van het spel is.

Waar kan ik het spel krijgen?


Het spel is gratis te downloaden vanuit de Steam store.

Heb je misschien nog goed guides?


In het spel zelf zitten per hero mooie guides. Die toegepistst zijn op die specifieke hero.

Buiten het spel zijn er ook verschillende guides beschikbaar, danwel online of op youtube. Een goed voorbeeld hiervan is dotacinema of dotafire. Ook is er een leuke serie op Youtube van Totalbiscuit: Hyper-incompetent Single Draft Disaster

Veel speelplezier! 
 

Snel reageren

 
:) :) :D :D :P :P :@ :@ :'( :'( 0:-) 0:-) :O :O :( :( :M :M :srsly: :srsly: :gety: :gety:
x.x x.x >.< >.< :X :X :| :| :H) :H ;Ooh; ;Ooh; :Y :Y (:H (:H

Over ons :: Contact :: Adverteren :: Review scores :: Privacy policy :: Disclaimer